Petrol Killer 3.0. The E-buggy

Alla Offroad-projekt
User avatar
tesla
Posts: 879
Joined: 23 Jul 2015, 22:54
Location: Västervik

Re: Petrol Killer 3.0. The E-buggy

Post by tesla » 25 Mar 2020, 21:23

Börjat plocka ner denna nu.
Insett att första halvan av denna säsong kommer vara en förlorad säsong vad gäller träffar och bankörning så då kan jag göra några förbättringar på bilen istället även om det innebär att den inte kommer vara klar till ev vårträffar.
Framförallt handlar det om att göra mig av med kompromisser och onödiga saker på bilen.
När jag plockade i ztw grejerna fanns det alltid en tanke från början att kunna köra speedruns i ett senare skede. Därav valde jag att åka med 700 kv som faktiskt är onödigt högt för de tillgängliga drevningarna på bana. Detta i sin tur leder till värme och strömförbrukning och därmed till att jag behövde överdimensionera motor och batterier vilket straffar sig på vikt och tyngdpunkt.
Detta är tydligt jämfört med Fredriks och Freddas lättviktsbyggda rr5or i Valdemarsvik.
Skulle jag nu till 100% strunta i det och välja en lite mindre motor med lägre KV för bara bankörning så skulle jag nogi teorin kunna bli av med minst 2 kg och vara snabbar på bana. Alternativt få typ 20-30% längre körtid. Om jag orkar ge mig på det. Annars blir det bara en renovering och ett återställande till en offroad rr5a.Skickat från min SM-G960F via Tapatalk


MCD RR5-E Petrol KILLER 2.0 !
MCD RR5 2wd
Drakhammarn!
Pocket Losin
+ En massa annan "Mini RC", B.la Arrma Nero Bigrock, Mugen 1/8 truggy o buggy, Traxxas summit, Slash 4x4, Xray buggy, + några till!

Sponsor

Sponsor
 

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest